Hittat tummen

Kom ju på en sak. Olivia vill ju absolut inte ha napp. Hon bara spottar ut den eller blir hur ilsk som helst när man stoppar in den. Men hon har hållit på och tussa på handen. Eller hon försöker väl suga på tummen, men den håller hon i så hon kör in hela handen i munnen och tussar på den istället. Sötisen! Men inatt iaf, så såg jag att hon hade hittat tummen. Så när jag la henne i våran säng och skulle amma henne så tyckte hon visst mer om sin nyfunne vän än mig :P Men sen idag så höll hon i tummen igen och tussade på handen...tokig liten tjej!

Morsdag

Åkte på Kjelles för att handla blommor till våra mammor. Var det just nå proppat där då!? Det var kö till kassan enda ner till lampavdelningen! Och ni som vart där vet att det är långt! Och inte går det särskillt snabbt där heller eftersom att det ska packas ner blommor. Men vi hittade en varsin fin blomma till våra älskade mammor iaf =)

På vägen hem åkte vi förbi Söderrå och plockade upp lillebror (Alex) hos storebror (Joel). Passade på att kika in i huset också. Joel och Linda har hållt på å tapetsera och måla om. Gud så fint det blev! Längtar tills vi får fixa och dona i vårat hus...men det kommer jag väl ångra att jag sagt ;P
Passade på att handla också på vägen hem.
Sen gick Olivia och jag över till mammsen och åt tårta. Och sen åkte vi till Maria och fikade där. Så det vart mycket onyttigt denna dag, men man får faktiskt synda lite när man firar mammorna =D

Senare på kvällen, efter att Olivia hade somnat så kollade vi på American Virgin (inte sån jätte bra film), och åt ost och kex! Som jag har längtat efter det, och gott var det! Funderade ju förut om man fick äta sånt när man ammade. Och jag frågade Annika på BVC och hon sa då att man inte behövde tänka på vad man åt, så jag hoppas väl att det är så då.
Jag hade en mycket bra första morsdag =) Fast jag saknade lite frukost på sängen ;P

Idag gick Olivia och jag på promenad. Sen skjutsade vi Maria på Jysk för hon skulle köpa två dynor. Då hittade vi en utemöbelgrupp som vi väldigt gärna ville ha. Så vi får se om vi åker och köper det nån dag...Sen åkte vi ner till hamnen och kollade på när Linus fiskade strömming. Han fick några stycken, men jag tror bestämmt att det nappade bättre när Kristoffer höll i spöet ;) Dom fick upp några stycken iaf. Och blåste kallt gjorde det, hua! Tur att vi fick lite kaffe av Linus så man vart lite varm en stund. Olivia låg och kollade i vagnen, men sen somnade hon när jag gick lite fram och tillbaka.

Också avslutar vi med lite bilder. Lite tråkigt kanske när det bara är bilder på plutten, men jag är ju så dålig på att komma ihåg kameran när vi ska någonstans. Ska försöka bli bättre på det...












Rädd

Olivia har börjat blivit väldigt rädd. Eller igår vart hon det iaf. Två gånger. Annars när hon har blivit rädd så har hon bara slagit ut med armarna och sen inget mer. Men igår när jag lyfte upp henne i luften, så kröp hon lixom ihop till en liten boll och blev helt stel en pytte liten stund, sen började hon stortjuta stackarn. Fy så jag tyckte synd om henne! Andra gången så låg hon och ammade i sovrummet, också somnade hon till en liten stund. Då knäppte det till i sängen som det kan göra ibland och då vaknade hon med ett ryck och började skrika det högsta jag hört! Lillgummsan får inte bli så rädd!

Så här ser hon ut annars när hon blir rädd och slår ut med armarna (fast inte benen så klart) Så då brukar vi kalla det för groda =)


Olivias snattningsdebut

Mammagruppen igen i torsdags. Den här gången fick jag med mig Stina iaf, hon fick byta grupp kvällen innan som tur var! Så vi gick ner tillsammans. Det vart ingen prommenad, för alla tyckte att det var för dåligt väder. Så vi vart sittandes inne i det där rummet i en och en halv timme. Tre utav mammorna satt och pratade typ hela tiden, medan Stina, jag och en till kollade på! Haha! Det var ju tur att dom pratade iaf, annars hade det blivit sån där jobbigt pinsam tystnad. Men det blir nog bättre ju mer vi träffas får vi hoppas på.
Olivia somnade i vagnen på vägen ner, men när vi var precis utanför så vaknade hon så klart =P Men hon satt snällt ett tag och kollade på dom andra bebisarna =) Sen vart hon lite gnällig för hon var så trött, så hon somnade 10 min innan vi skulle gå hem. Nästa gång ska vi ut på stan och fika. Får se hur det kommer att gå!

Efter det så åkte vi och köpte regnskydd. Det var ju på tiden! Sen åkte vi hem och jag klippte Kristoffer. Efter middagen så åkte vi till hög med Linus och Gin. Synd att jag inte hade med mig kameran, för Gin simmade för första gången! Duktig han!
Efter det åkte vi hem och kollade på delfinalen av Melodifestivalen. Pinsamt att Sverige åkte ut. Jäkla skit tävling! Ska inte kolla nå mer på det där. Det fanns ju många fler låtar som var mycket sämre! Men folk är ju så dum i huve så dom röstar hellre på grannlandet än på den bästa låten! Ska inte kolla nå mer på det där iaf!

I går så kom Stina och Alice förbi på lite fika. Det var mycket trevligt =) Får vi allt göra om!
Efter att dom hade gått hem så kom Kiffe och Christine hit och fikade. Sen åkte vi till gräsmaln med dom så att Rocky och Maja (deras hund) fick leka lite grann. Men dom var inte så jätte sugna för dom hade redan lekt så mycket här hemma innan. Sen åkte vi på Maxi och handlade kött för vi skulle grilla. Kiffe hittade två bollar som han skulle köpa till hunden. Och dom la han på Olivia medan vi handlade. Sen när vi skulle betala så var det ju ingen som tänkte på att dom låg där! Så det upptäckte vi senare. Olivia vart väldigt tidig med sin snatteridebut ;) Sorry Laila! Vi får betala dom nästa gång vi är där och handlar! hehe!

Efter den lilla insidenten åkte vi hem och grillade. Vart ju hur gott som helst! Lite synd att kebabspetten var slut!
Efter att vi hade ätit, så kom Grannen, Björn, Viktor och Thea. Och sen kom Marcus och hans kompis. Så det vart knökfullt här igår kväll! =) 

Har nyss vart iväg till östra slingan och gått ett varv. Sen köpte Kristoffer och jag ett par varsina skor. Jag köpte ett par röda =) Lite kul att ha lite annorlunda för en gångs skull!
Ska snart iväg till Iggesund och bli bjuden på mat. Det är Kristoffer present från Grannen och Björn.

Imorgon: Min första morsdag! Får se om man får någon uppvakting av karln ;)

Den gångna veckan

I fredags var vi på BVC. Olivia vägde då 5020g och var 56 lång. Hon börjar bli stor min lilla plutt =) Uscha jobbigt det här...jag börjar redan få ångest över att behöva börja jobba och inte få vara hemma med min älskling och lilla bäs. =P Också får jag ångest över att jag är dålig på att blogga. Det är ju så kul när man efter nån månad/år kan gå tillbaka och läsa allt man har gjort. Nån dag, när vi har fyllt på patronerna i skrivaren, så ska jag skriva ut alla blogginlägg och sätta in i en pärm. Också ska jag leta upp laddaren till filmkameran så vi kan filma Olivia. Det blir ju kul att se sen när hon blir större. Också ska vi framkalla en massa kort så att dom finns kvar. Man kan ju inte precis lita på att datan kommer hålla för all evighet =P

Iaf... när vi var på BVC så fick Olivia mer sånt där lila på tungan eftersom att torsken inte har försvunnit. Sen fick vi med oss sånt hem också, som vi skulle ge henne på lördag och söndag också. Men det har fortfarande inte försvunnit. Får väl se vad Annika säger nästa gång vi ska dit.

Sen var jag ner på stan och handlade present till Kristoffer medan han var på gymmet. Han skulle plocka upp Olivia och mig när han åkte hem. Men när vi skulle hoppa in i bilen så såg vi ju att barnstolen inte var med! Haha så då fick vi gå hem ialla fall, men den tunga presenten fick skjuts hem iaf, så då slapp jag ju släpa på den. Det var ju tur det.
På eftermiddan kom Kristoffer, Christine och Marcus hit och hälsade på. Och när dom hade åkt, så åkte vi till Iggesund och drack kaffe och snackade skit hos Björn och grannen.  





Sen hände det inte så mycket mer i helgen. Vi grillade på lördagen. Då fick Olivia sitta ute i babysittern och kolla på. Det tyckte hon var väldigt spännande och roligt. Fanns ju väldigt mycket nytt att titta på ute, så hon satt där så tyst och snällt och "skrattade" imellanåt. Annars när hon är ute så ligger hon ju bara i vagnen, och då ser hon ju ingenting. Försökte få ett kort på henne när hon flinade, men varje gång jag skulle knäppa så slutade hon. Sen när jag tog bort den, så flinade hon igen. Lite busigt!

Ett litet flin han jag få med

Plutten blev helt till sig så hon sparkade av sig filten hela tiden



Rocky fick lite fnatt också


I måndags så bakade jag tårtor och kakor till Kristoffers födelsedag. Och då satt Olivia tyst och snällt i babysittern och kollade på i 2 timmar! Tror hon tycker det är roligt att kolla på när man håller på med nått i köket. Hon sitter snällt och kollar på när vi lagar mat, eller diskar också =)

Igår fyllde Kristoffer år. Kom massor av folk. Vi hade besök hela dagen. Kristoffer fick present av Olivia också =) Två filmer, Green Mile och Road to Perdition. Och av mig fick han en högtryckstvätt. Mamma var med och betalade lite på den också så jag skulle ha råd.

Ne nu orkar jag inte skriva mera...blir så himmla mycket när jag bloggar så här sällan! Skärpning!


Mammagruppen

Idag var Olivia och jag iväg och träffade andra mammor och bebisar. När vi först kom dit så var det ingen där, sen kom det en till. Tänkte först om det bara skulle bli vi, men dom andra hade tydligen redan gått in. Det gick ju bra i början, vi pratade lite och Olivia sov. Men sen började dom andra bebisarna skrika och då satte sig alla och ammade. Då vart jag ju skit nervös för att Olivia skulle vakna och jag skulle måsta amma. Så då satt jag och dutta henne i rumpan och vagga hela tiden så att hon inte skulle vakna. Tycker det är skitjobbigt att måsta amma bland folk. Jag vill inte! Då skulle jag hellre skylla på nått så jag måsta gå hem =P Ne men jag skulle vägra slänga upp tuttarna bland folk, aldrig! Vad ska jag göra? Som tur var så ville alla gå på promenad nästa gång, så då kommer hon ju sova i vagnen, men alla andra gånger då? Ne fy vad jobbigt det var, och varm var det. Jag blev jätte svettig och Olivia med stackarn, som jag höll i na. 10 min innan vi skulle hem så vaknade hon ialla fall. Så då han jag ju hem innan hon började skrika efter mat. Ne tänk om man kunde vara lika obrydd som alla andra...vad mycket lättare allt skulle vara.
Tycker också att det är lite jobbigt att gå och träffa folk när jag inte känner nån. Men det var så trevliga människor, så det gick bra =) Och nästa gång får jag förhoppningsvis med mig Stina, om hon får byta grupp =)

Just ja! Igår ringde dom från Manis och frågade om jag ville ha jobb! Synd nu då att man är mammaledig och att man redan har jobb, eller synd och synd, det är det väl inte haha! Men det hade vart kul att jobba där tror jag!

Snart kommer det regna tror jag. Och nu börjar Olivia bli ledsen. Så nu slutar jag skriva!
Ha de! Puss och kram!

Helgen

I fredags var det äntligen dags för Texas! Så vi har längtat. Men innan vi skulle dit så vart jag på lite dåligt humör. Det vart så himmla stressigt med allt innan vi skulle åka och jag hade allt för obekväma kläder på mig. Så jag kände inte alls för att åka och vara social. Men det gick över när vi väl kom dit som tur var. Så det var väldigt trevligt och gott!

När vi var färdig på Texas så åkte dom andra till Tommie och festade, och jag åkte hem till Olivia som var hos sin mormor. Det hade gått bra, men hon var ledsen när jag kom så då vart det raka vägen hem och amma, sen somnade hon som en stock.

När vi lämnade henne innan vi åkte så flinade hon när vi gick sötisen! Hehe! Hon har börjat flina när man busar med henne också. Det är ju så kul å se, man blir ju så glad!

I går kväll var det cruising i stan. Vi åkte ner och parkerade vid Bergströms. Sen gick vi med barnvagnen till hamnen. Men det var så himmla tjockt med folk, så det var jobbigt att gå där med vagn. Så då gick vi tillbaka till bilen igen och åkte till kristoffer och Christine istället. Dom hade fest ute på gatan, för Christine hade fyllt år.
Vi stog där ett tag och pratade med folk. Sen åkte vi hem och kikade film och åt hamburgare.

Också avslutar vi med lite bilder på plutten!

6 veckor







Skrivit kontrakt

I fredags vart det grillning. Kött, klyftpot och bea. Mumms! Sen åkte vi till Krille i Iggesund och hälsade på. Pratade en massa skit och spelade Lips. Det var ju ett riktigt roligt spel. Först var det lite pinsamt, men sen sket man i det och då vart det ju riktigt roligt! =)

På lördagen lockade vi hit Linus på kaffe med hjälp av en Prinsessrulle. (Rulltårta med sånt där grönt uppepå)
Gin fick också följa med och leka med Rocky. Nu när vi ska flytta så gör det inget om dom river upp gräsmattan ;)
Vid 6-tiden åkte vi till Krille i Iggesund på 25-årskalas. Där var Olivia väldigt poppis. Fick knappt hålla i henne den tiden vi var där. Hon somnade ett bra tag i famnen på en utav dom som höll i henne. Men hon kom snabbt tillbaka till mig när hon började skrika :P
Jag och Olivia vart kvar nån timme, men sen var det dags att åka hem för oss. På vägen hem så stannade jag och köpte mig en chokladkaka och chips och dip. Sen vart det film och svull. Somnade rätt tidigt. Passade på när inte Kristoffer var hemma. För annars så blir det lätt att man blir vaken lika länge som han hehe.
Kristoffer kom hem halv 4 iaf. Sen på söndagen så fick Rocky åka till stugan med pappa. Så för oss vart det soffläge hela dan! Skönt att få en sån dag ibland med. Känns som att man har fullt upp hela dagarna annars.

Idag på promenaden så svängde vi ner på stan, jag och Olivia. Kan ju bara säga det att jag inte ska gå på stan själv! Jag måste ha med mig nån som säger åt mig att jag inte får handla allt jag vill ha...Det var meningen att vi skulle in och köpa lite smink fram och tillbaks och sen fortsätta vår promenad. Men jag vart kvar väldigt länge, för jag gick på barnavdelningen och kollade på kläder! Skulle jag inte ha gjort. Det finns ju hur mycket som helst man vill köpa till Olivia! Så jag gick där, fram och tillbaka. Tog saker och la tillbaka igen. Jag ville ju köpa allt, men det kunde jag ju inte göra. Så jag fick beslutsångest. Tillslut så övertalade jag mig själv att bara ta det som jag tyckte var mest relevant och sen gå så fort som möjligt därifrån. Jag tänkte lixom tex köpa en fin klänning i storlek 86 som jag tyckte hon skulle ha när hon kan gå, för att den förmodligen inte skulle finnas kvar då. Helt knäpp!
Ja ialla fall så kom jag hem med tre bodysar, en jordgubbsmössa, en vanlig mössa och ett par byxor =P 

Kl halv 5 åkte vi och skrev kontrakt på huset. Inflyttningsdatum: 21 Juni. Kanske tidigare, beror på när dom som bor där nu är klara. Längtar!

Nyss var Kristoffer och Marcus på besök. Vi kikade på Håkans bar. Men jag missade sissta kvarten för Olivia vart hungrig. Var en jobbig kväll ikväll. Har gått väldigt bra några kvällar nu, men inte ikväll. För när hon äter, så släpper hon helt plötsligt och börjar skrika. Sen äter hon lite till men släpper efter ett tag och börjar skrika och ibland så kräks hon emellanåt...Så håller hon på så ett tag, och tillslut så somnar hon. Och ibland är kräkset väldigt slemigt. Om det är lite i mungipan bara och man ska torka bort det så kan man dra ur henne hur mycket som helst...Och ibland är det som vatten. Är det nått konstigt? Det är ju så jobbigt och hemskt när hon är så ledsen och man inte vet vad hon vill så man kan göra nått åt det. Har hon ont i magen, eller blir hon bara ilsk för att hon får för lite mjölk, eller är det nått annat? Tycker ju så synd om henne när hon är så ledsen och kanske har ont, lillgumman.

Avslutar med lite bilder!

Handlade lite grodkläder en annan dag när pappsen var med =)



Grillning!





Valborg

Ja nu vart det ju så att jag satt och skrev för nån dag sen. Och när jag skulle ladda upp det så försvann lite av texten för att jag hade gått ifrån datan lite för länge så jag vart utloggad. Så då vart jag less i några dar...Därför är det några dagar tillbaka som jag skriver om. Men här kommer det iaf.

På lunchen (på valborg) så åkte vi ut till Sanna med Krille och Linus och åt pizza. Vi hade bestämmt att vi skulle göra det om vi fick huset. Sen vart det en sväng in på Maxi för att handla till kvällen.

När vi kom hem så provade vi att trycka Olivias hand och fot i nån deg som blir en tavla. Men det gick inte så bra för hon var på lite dåligt humör. Blir ju så när man är nyvaken och hungrig. Så då fick hon ta en liten paus medan mamma och pappa var här på besök. Sen när vi provade igen så gick det mycket bättre =)

Ska sätta in en bild på henne bredvid också sen


På eftermiddan åkte vi till Björn och Grannen i Iggesund. När vi kom dit så eldade dom i tunnan så vi stog ute till dess att vi skulle grilla. Olivia sov i barnvagnen, men vaknade lite då och då. Så då fick jag gå runt med henne på gräsmattan för där var det guppigt och bra, så då somnade hon om igen. Innan vi grillade så vart det blöjbyte och amning, sen somnade hon om igen. Och sen sov hon ända till kl halv 3 =) Duktig tjej!

Björn fixade grillningen, medan vi andra gick in till värmen. Björn kan det där med grillning han, för fy så saftigt och gott det vart! Senare på kvällen gick vi ut och sköt raketer. Och sen vart det lite allsång och massa prat om allt möjligt. Mycket trevlig Valborg. Det tackar vi för!

I tisdags blev Olivia 5 veckor. Då på morgonen kom farfar och faster Paula på besök. Fick massa fina presenter. Av Paula fick Olivia en mössa/hatt, strumpor och en bok med skallra. Av farfar fick hon en jättefin klänning med byxor som hon kan ha i sommar, och en body.



Efter lunchen åkte vi på BVC. Hon vägde 4540 g och var 54 cm lång. Också smetade Annika på nått lila grejs på hennes tunga som var mot torsk. Vet inte om jag sagt det tidigare, men Olivia har fått torks på tungan. Det är svamp som blir för att det är fel PH i munnen, så tungan är helt vit. Ingen farligt, men man vill ju ha bort det. Förra gången vi var på BVC så sa hon att vi skulle prova med Vishyvatten på en tops och gnugga, men det har inte funkat så bra, så då provade vi det här lila istället. Får se då om det blir nått bättre av det.
Efter det var det dags för läkarundersökning. Gick hur bra som helst. Olivia är så fin och frisk man kan bli =)



Idag kom Linus och Laila hit. Olivia somnade ett bra tag när Laila höll i henne. Presenter fick vi också, en rosa, fin barbabody, byxor och en femhundring! Det är väldans vad pengar man får av alla. För nån dag sen fick vi 1000 spänn av Krille och Ann-Louise också. Men det är ju pengar som behövs till kläder och annat som Olivia behöver. Så det TACKAR vi så hemskt mycket för! =)

Imorgon är det äntligen fredag. Då får man sig kanske en liten godisbit! *Längtas* haha!


RSS 2.0