Lite bilder

Nu har vi vart på BVC iaf. Nu väger Olivia 6600 g och var 63 cm lång. Vart inte nå klokare om Olivias sömn iaf. Annika sa att så kan det vara ibland. Prova ge henne gröt innan hon somnar för natten, sa hon. Sen pratade vi mest om husköp hehe! Fick inte någon genomgång om matportioner heller...Men det har vi gått igenom på mammagruppen en gång, men det kommer inte jag ihåg. Men som tur är så har jag ju Stina som jag kan fråga allt om, efterom att Alice är typ en månad äldre än Olivia. Så det är ju perfekt!

Men jag tror det har blivit lite bättre nu när hon får gröt iaf =) Igår kväll så somnade hon runt 8, vaknade sen vid 12-1 och sen vid 5-6  tiden. Så det har blivit bättre. Får se nu ikväll hur det går. Jag provade en kväll med att låta henne sova brevid oss. Det gick ju bra, men mitt i natten så vaknade hon, så då fick hon tutten. Sen ville hon inte somna igen, så då la jag henne i spjälsängen och då somnade hon på en gång och sov rätt länge sen, hehe!

Jag har börjat ge henne puré också runt lunch. Det tycker hon är gott. Hon gillar gröten också men jag tror jag ger henne lite för sent så hon är lite för trött. Undrar om hon kanske är lite tuss-sugen..för när man har gett henne en sked mat så ska hon tussa på handen emellanåt? Tror att tänderna (hon har fått upp en till tand bredvid nu =)) kliar lite, för hon vill gärna tugga på skeden. Vi fick köpa en ny bitring idag å för den andra har spårlöst försvunnit...

Är lite svårt nu när man inte vet hur man ska göra och vad, och hur mycket man ska ge henne.
Men jag tror nog att allt går lite bättre när hon lärt sig att äta en hel måltid.
Hua hon är ju så himmal söt! Ska lägga upp kort nu på henne. Man saknar henne ju bara hon ligger och sover. Det trodde man inte innan att man kan älska en människa så mycket. Hon är ju så underbar vår lilla bäs!

Idag så följde jag inte med in till stan för att promenera. Jag klippte gräset istället och krattade. Tror jag stannar hemma imorgon också för att fixa klart parkeringen. Håller på att gräva bort allt gräs som spridit sig dit. Ser inte särskillt bra ut. Men det kommer bli fint hoppas jag =) Det är ju bra att passa på att göra sånt medan Olivia sover. Och hon sover ju inte lika mycket nu längre så det gäller att passa på när hon gör det, så då får man prioritera och passa på medan det är fint väder och sommar =) Ska väl börja med bodypump snart också, men Hudikgympan har inte lagt upp nått nytt schema, så jag vet inte när det börjar.

Imorgon kommer dom ÄNTLIGEN och kollar vårat badrum! Det var ju på tiden. Har väntat hela sommaren. Det ska bli spännande och se vad det kommer kosta och vad som måste göras. Är dom inte så duktiga så dom kan klämma in ett badkar på en gång? ;)

Nja, nu har jag nog inget mer att skriva. Så då lägger jag in bilderna istället.

Lillraggarn posar på bilen!









Gammelfarfar kom på besök, efter 1 timmes förvirrande i Iggesund...



Tokfia försökte gömma sig under handduken





Mmmm...Gröt!



Hölik i juli

Vardagsrummet. Det var gröna tapeter och typ oranget golv innan...Så nog blev det bättre allt!


Vet att det är mycket "samma" bilder. Men det är ju så svårt att välja. Helst vill jag ju ladda upp allihopa jag har! =P

Vill flytta nu!

Jag vill också bada badkar med min bäs! Jävla skit hus, vad less jag blir! Ge mig ett nytt nån gång!

Imorrn ska vi äntligen till bvc. Hoppas hon har någon idé och förklaring på varför lillstumpan vaknar varannan timme på nätterna...Börjar bli ganska tröttsamt nu. Jag har provat att ge henne ersättning sissta måltiden innan hon somnar, men det funkade inte heller...

Hon sover från typ halv 8 till runt 12 på natten. Efter det vaknar hon varannan timme fram till kl 6. Efter det vaknar hon kl 7 och sen runt 8 sen är det bara att kliva upp...Och hon grinar när hon vaknar på natten, men när hon vaknar vid 8 tiden och vill kliva upp, så ligger hon och pratar och filosoferar och är hur gullig och snäll som helst så att mamma kan ligga kvar en stund och dra sig =) Och förr när hon vaknade på natten så sög hon på tummen bara, tills hon somnade om, men nu gör hon inte det, är bara tutten som duger verkar det som...Men vi får se vad annika säger imorgon. =)





12 augusti

Igår vad Olivia och jag in till stan på mammaträff. Vi var bara 4 den här gången med, men det gick det också =) Ganska skönt ändå när man inte är så många. Vi gick ner på möljen som vi brukar och satt i solen och fikade på Fredriks och Mikaels eller vad caféet nu heter. Mycket mysigt café är det. Jag vill ha sån inredning som dom har. När typ allt är vitt och ser lite gammalt ut, ja ni fattar säkert. Det är fint det!

Idag har vi varit och kollat på ett till hus. Mycket fint läge, men väldigt mycket att göra. Så det blir nog inget där heller. Vi blir nog kvar här i Iggesota ett tag till tror jag...Så när vi väl köper ett nytt hus så ska vi då vara helt nöjda, annars så kan jag lika gärna bo kvar här. Ganska dummt att köpa ett till hus man inte är riktigt nöjd med. Jag har då lärt mig nått av att köpa det här huset iaf =)

Usch vad jag har börjat tappa hår! Det var så ett tag förut också, men sen blev det bra, och nu har det kommit tillbaka igen. När jag drar fingrarna genom håret så lossnar det hur mycket som helst! Jobbigt, jag som har så himmla tunnt hår ändå...

Olivia har det inte lätt nu stackarn. Vet inte om det är tanden hon gnäller över eller om det börjar bli dåligt med mjölk. Sen i söndags så har hon varit väldigt gnällig. Och vaknat flera gånger på nätterna och skrikit. Så då har hon ju fått äta kanske 3-4 gånger på natten! Innan söndag så sov hon hela natten fram till kl 6-halv 7. Och dom få gångerna hon vaknade så var hon ju tyst och somnade av sig själv igen.
 Och när hon äter så äter hon ett tag, sen skriker hon, provar tussa lite till, sen skriker hon också håller hon på så tills jag byter sida. Och då gör hon samma sak där...tillslut så ger hon upp och tussar ett tag till, eller så ger jag upp och försöker få henne glad på nått annat sätt. Och hon har alltid förr bara ätit från ett bröst.
Också har hon blivit mer lättväckt tycker jag. Förr när hon somnade vid bröstet så kunde jag lägga bort henne när hon hade somnat. Men nu så går inte det lika lätt. Nu ligger hon och tussar hela tiden hon sover, annars så vaknar hon. Så bröstvårtorrna blir ju hur öm som helst. Men ibland går det ju så klart.

Fast det känns som att det har gått lite bättre idag på eftermiddan ändå när jag tänker efter. Så vi får se hur det går inatt, kanske har blivit bättre nu. Idag så skrattade hon när vi sa mamma och pappa och poppa och massa andra ord. Tokfia! Hon har fått prova potatis också. Tyckte att det var gott första gången. Sen var det inte lika gott. Men hon gapar efter skeden efter att det blivit tomt i munnen ändå =) Men efter att hon har ätit lite grann så skriker hon och vill ha tutten istället...Nån som vet varför?

Imorgon kommer min farfar hit. Sen ska jag göra smörgåstårta till Johnny som ska firas på lördag. (1 vecka för sent). Annars vet jag inte vad som händer. Kristoffer och jag ska väl äta något gott imorgon och mysa film kanske =)

Roxette!

Oj då. Såg att det var 3 veckor sedan jag skrev här. Så det är väl dags för en uppdatering antar jag.

Nu skulle jag egentligen följt med Kristoffer in till stan och tagit mig en promenad medan han är på gymmet, men det regnade så hemst för en stund sen, så jag tog mig en ledig dag idag, kanske tar oss en liten strövare senare idag.

Nu har vi äntligen renoverat vardagsrummet. Nya tapeter och nytt golv. Det var väldigt roligt att få göra om, så nu vill vi bara fortsätta. =) Och vilken skillnad det blev, jätte fint vart det. Lite synd att vi inte har bilder på hur det såg ut innan, för alla som kommit hit efteråt har glömt hur det såg ut innan. Men så blir det när man kommer så sällan ;P Det är hemskt vad lite besök man får nu för tiden. Vi vill flytta in till stan igen! Förra veckan var vi faktiskt på husvisning inne i stan! hehe! Men det var lite för dyrt för oss, men det är ju alltid kul att titta =)
Ne men vi saknar faktiskt stan, och trivs inte så värst bra här tyvärr...

Såg aldeles nyss att Olivia börjar få en tand. Man ser pytte lite nere i mitten =) Och förra veckan så skrattade hon högt! Det var så roligt =) Hon börjar bli stor våran lilla bäs! Och sugen på tummen gör hon för fullt =)

I helgen var vi på Roxette i sundsvall! Gud så himmla bra det var!
Innan vi åkte så bjöd vi mamma på tacopaj och kladdkaka för att hon var så snäll och var barnvakt. Det hade gått jätte bra att vara barnvakt. Olivia hade somnat runt 8 på kvällen och vaknade vid 8 på morgonen. Mamma sa att det var mycket bättre att vara barnvakt än hundvakt, för Olivia är iaf tyst på nätterna, hehe! Rocky ligger ju och morrar åt allt och ingenting. Tror han har lite hjärnspöken.

Vi fick skjuts av Markus och Kristoffer till Sundsvall. Och medan vi var på konserten så satt dom uppe på berget och kollade. Vi fick in på en gång vi kom dit. Var ju inte alls som jag hade trott. Jag trodde ju att vi skulle måsta stå i kö i hundra år för att få en bra plats, men när vi kom dit kl 7 så var det ju pytte lite folk framme vid scenen. Så vi gick och köpte oss en öl, och runt 8 när Baseballs spelade så gick vi fram och ställde oss. Då kom vi längstfram, och när dom hade spelat klart så var det 1 och en halv timme kvar! Gud vad jobbigt tänkte vi. Ska vi behöva stå här och tycka så länge för att få en bra plats till Roxette. Men när vi vände oss om så var det ju tomt bakom! Haha! Så då passade vi på att gå på toa och köpa mera öl. Sen gick vi och ställde oss igen stax innan dom skulle börja och vi kom längstfram även då! Så det var ju hur bra som helst! Gud, det bästa jag har gjort!

Efter spelningen så gick vi ut och kollade lite på Smalare än Thord som spelade i ett tält utanför. Sen åkte vi och åt på Big Boy. Hehe det visste jag inte att det fanns en hamburgerkedja som hette så. Men gott var det! Sen åkte vi hem, och Kristoffer och jag somnade i bilen, så det gick hur fort som helst att komma hem =)

Förra helgen bjöd vi Joel och Linda på grillat här hemma. Sen på kvällen åkte Kristoffer in på Hudikkallaset. Och dan efter följde vi med Joel och Linda på Birsta. Det enda vi köpte var ett rosa hårband med rosett till Olivia. =)
Sen åkte vi till Maria och firade henne för hon fyllde år.

Vi måste försöka få lite pengar över så vi kan ha en liten namngivningsfest för Olivia innan det blir allt för sent. Men funderar fortfarande vad man ska göra då. Elin berättade vad hon gjorde för Gabrielle och det lät ju jätte bra. Hon hade bara som ett litet kallas och det verkar alldeles lagomt. Men tänker på det här att man ska berätta namnen och varför man valt och så, men förmogligen så är det bara familjen som blir bjuden och dom vet ju allt det redan...så vad ska man då göra? Bara vara då och fika? Känns som att man borde säga nånting? Ja, vi får nog ta oss en riktig funderare. Ge tips om ni kommer på nått!

Nu vart det lite snabbt här på slutet, för Olivia vaknade precis. Men jag ska som vanligt försöka uppdatera lite oftare. =)

Hej svejs!

RSS 2.0