Julpynt och bak

I tosdags åkte vi och besiktade våran bil. Gick inte bra!! Fick fel på 3 spindelleder, en glapp lampa och en bromsslang. Så nu kommer det ju gå åt hur mycket pengar som helst till att laga det, och det var ju inte speciellt billigt! Tur att man har en bror som kan laga, annars hade det gått på runt 8000 på bilfirma. Så det var lite tråkigt.

I fredags kom Malle och Isabelle på besök. Och på kvällen kom Linus hit och spelade TP med oss. Jag fick alla tårtbitar först av alla, men Kristoffer lyckades svara rätt på sista frågan före mig. Synd, annars hade jag vunnit!
I lördags så julstädade jag hela dan och adventpyntade så nu är det så fint här. Kanske skulle ha tagit en bild förästen...Men orkar inte nu. Kanske sen.
Sen på kvällen åkte vi till Grannen och spelade TP igen. Gud vad smart jag kommer bli, som vi spelar TP hela tiden. Man måste ju ha nått att fördriva helgerna med nu förtiden när man inte kan dricka öl ;P

Sen i söndags så bakade jag lussebullar och senare kom mamma hit och hjälpte till med pepparkakorna. När det var klart så smakade vi på det vi bakat och drack glögg. Vart mycket mummsigt! Första gången jag bakar bullar själv och bra gick det som tur var.

Kristoffer satt och knäppte kort medan vi bakade


Jag som tyckte att jag hade haft så fullt upp hela veckan och att tiden inte har räckt till, men nu när jag satte mig ner och skrev så vart det inte så mycket ändå :P Kan ju vara så att jag har glömt bort hälften också!

Igår gick jag in i vecka 23. Har inte lagt märke till nått annorlunda. Förutom att magen växer =) Och den lilla bäsen sparkar och har sig. Jag var hos mamma en dag nu i veckan och då provade vi med att hålla ett snöre med en ring ovanför magen. Och om den åkte fram och tillbaka så blir det en pojk och åkte den i cirklar så var det en tös. Och snöret åkte fram och tillbaka när vi höll ovanför min mage, och när vi provade på mamma så rörde den sig ingenting. Hehe inte för att jag tror på sånt där, men rätt häftigt ändå. Kan ju tillägga att alla tror att vi kommer få en kille. Men det får vi allt se i Mars vad det blir för ett litet busfrö =)



Var nyss med försäkringspapperna till Forsaträ. Så nu väntar jag bara på att få veta hur mycket pengar jag får. Håller tummarna på att det blir mycket!

Löning!

Härligt med lite pengar! Fick rätt mycket den här månaden. Skönt det! Så igår åkte vi och köpte nytt rumsbord, vilket var på tiden, påslakan, lampor och lite annat smått och gott! Också fick jag med mig Johnny och Kristoffer till vaccinationen innan vi åkte och besiktiade mammas bil igen. Var nära att den inte skulle gå igenom. För vi skulle registrera dragkroken som satt på när mamma köpte den, och så skulle man tydligen ha ett monteringspappaer med sig, och det hittade inte vi. Men det gick ändå till slut för att det stog så pass mycket på dragkroken. Efter det åkte vi till Grannen och fikade.
Också var vi hos Kristoffers mamma och åt macka. Och sen hämtade jag mamma på hennes jobb och då följde hon med in och drack kaffe. Så det blev mycket kaffedrickandes igår!

Nu har Kristoffer duschat klart så nu ska vi göra gröt och blåbär!
Hej svejs!

Roadtrip

Äntligen hemma! Klev upp kl 6 imorse och for. Åkte till Stömsund typ 40 mil uppåt. Kristoffer skulle dit och prata med en kund han haft som vill ha nått samarbete. Lät bra iaf =) Först när vi kom dit så åkte vi på Folketshus för han vi pratade med skulle äta lunch. Han bjöd oss på mat också, men vi tackade nej. Sen åkte vi tillbaka på kontoret, och medan dom satt och pratade så gick Rocky och jag på promenad en sväng. Sen gick jag in ett tag, men jag blev lite orolig för Rocky för det var så kallt ute, så jag gick ut igen och lekte med han så att han skulle bli lite varm, sen gick jag in igen en stund. Runt 4-5 tiden så åkte vi hemåt. Letade en Sibylla på vägen, men det tog så lång tid så vi fick nöja oss med McDonalds. Nu har jag kört i typ 5 timmar och är väldigt trött. Missade Ullared gjorde vi också, så jag tänkte ta en snabbdusch och sen kika på det om jag orkar hålla mig vaken.

Så här fint är det uppe i Norrland! När blir det så här?
Är ju lagomt mycket på kortet också, så så kan det väl bli här snart =)



Kanske ska dra lite om helgen också. Hände inget roligt alls. Linus var ju här i fredags, vilket var roligt =) Men i lördags så gjorde vi inte mycket förutom att hämta Linus på Statoil och skjutsa hem han på natta. Och inte hände det då mycket i går heller. Men det blir nog mycket göra den här veckan kanske så det jämnar ut sig.

Bebisen mår bra! Sparkar och har sig. Haha igår kväll när jag låg i soffan så sparkade han/hon väldans hårt, så att vi såg på utsidan. Det är så kul när bebisen är vild och man riktigt känner att den är där och att allt är bra. H*n har vart rätt lugn av sig några dagar, tills igår då. Men så gör h*n ganska ofta. Är lugn några dagar, sen sätter h*n igång, och då blir man glad =) Är så mysigt!


TP

Igår åkte jag till pappa en sväng och donade med mitt skåp som jag har gjort på jobbet som ska vara under tvättstället i badrummet. Vi spacklade och slipade och spacklade igen. Ska dit sen när jag har köpt målarfärg och göra klart den. Sen på kvälla så kom Linus och spelade TP igen. Ja det gick ju sådär för mig, men jag kom ikapp på slutet faktiskt =) Och i fredgas så kom jag på delad andraplats med Linus.
Sen fick vi åka en sväng med Linus och kika på allt fyllefolk på stan.
 
Idag var vi ute ihög med Rocky i finvädret. Och snart kommer Grannen hit och hälsar på.
SYnd att vi glömde bort att det var Hoffmaestro idag, annars hade vi vart där ikväll. Får se sen vad som händer istället.

Duktigt!

Äntligen har jag fått ordning i skrubben! Härligt! Har hållit på hur länge som helst. Men nu vart det fullt och stökigt i förrådet istället...Men så får det vara. Går inte göra så mycket bättre när det är så mycket saker.
Snart kommer Linus förbi och spelar TP med oss =) Jag förlorar nog som valigt om jag inte kan snyllta åt mig lite hjälp ;)

Komentarer frågetecken

Vad har hänt? Har alla slutat läsa min blogg? Vart är mina komentarer?
Jag går in flera gånger om dan och kollar om nån har komenterat, men icke. Skärpning!
Är inte alls lika kul att skriva om ingen komenterar, då känns det som att ingen läser...Kanske inte behöver komentera allt, men nu var det faktiskt ett tag sen :P
Vet att jag är dålig på att komentera själv, men ska försöka bättra mig hehe!

Igår åkte vi till Grannen och drack kaffe, och försökte spela memory med Thea, 4år. Men hon bara fuskade och skulle ha dom fina bilderna, och fick hon inte dom då blev hon ju ledsen.
Sen fick vi förrådet städat. Förstår inte hur man kan ha så mycket saker när man bara är 21 och 23. Men vi båda har svårt för att slänga saker. Kan ju bara tänka mig hur det kommer se ut sen när man är 40! Ojoj då kommer vi behöva ett STORT förråd kan jag lova!
Och vi skulle ju städa där så vi kunde ta ut mer gjejer här innifrån, men det blev snarare tvärtom, att vi tog in saker från förrådet hehe. Men idag ska jag städa skrubben så då åker det nog ut lite saker. Ja, efter att vi hade städat och fixat min blogg så kom mamma på besök. Sen åkte vi och handlade på Maxi för första gången. Gick fel när vi skulle in. Så vi fick gå ut och gå in en annan väg hehe! Och inte hade dom nån rullkorg! Det var dåligt. Sen gick vi till fel kassa också. Men annars så gick det väl rätt bra för att det var så lite folk där. Men vette tusan om jag skulle orka med när det är full rulle där, nja.

Hehe kanske inte ser så städat ut, men då skulle ni sett hur det såg ut innan!


Oj vad bebisen är vild nu när jag bloggar. Kristoffer har döpt han/hon till karatemonstret! Hehe!

WOW!

Har ni sett vad snyggt va!? Änteligen har min blogg blivit lite finare också tack vare Kristoffer =)
Och vad gillar ni min slogan? ;)

Korsstygn

Igår på morgonen så åkte jag till Forsaträ och lyssnade på nån tant som pratade om pensionsfonder. Men det var ganska onödigt att åka dit för jag fick ju inte spara i nån sån fond förens jag blir 25. Ganska elakt tycker jag. Varför inte lixom, är väl lika bra att börja så tidigt som möjligt?

Sen när jag kom hem så tog vi en promenad runt slingan i "fin"vädret. Var rätt skönt ändå, men Kristoffer satte på sig sina vinterskor som han inte haft på ett tag så han fick ju världens blåsa på lilltån som inte såg så skönt ut. Usch. När vi hade kommit hem så kom Fredrik hit, så pojkarna spelade ishockey medan jag satt vid datan. Då passade jag på att beställa hem lite korsstygns mönster. Det blev väldans dyrt, men det är ju kul och jag ska ju ha nått att födriva tiden med =) Jag köpte ett bebistäcke/filt, en födelsetavla och en julduk. Det blev 1000 kr! Men lätt värt! Men jag vet då inte om jag hinner klart med julduken till årets jul, det får vi se.





På eftermiddan kom Malle och Isabelle hit och spelade TP. hehe var lite krångligt i början när Isabelle också ville vara med och flyttade på alla saker, men sen hittade hon på annat att göra. Men det var svåra frågor. Är inge vidare bra på sånna där frågespel jag, men ändå så tycker jag att det är så kul :s

Ja idag hoppas jag att jag får förrådet städat iaf. Måste ställa i ordning där så jag får plats med mer saker som står här inne i skrubben.


Tjejer kan! eller?

Igår gick jag till mamma. Först så skulle vi göra köttbullar, potatismos och brunsås. Annars så har ju alltid pappa gjort den maten, så varken mamma eller jag visste riktigt hur man skulle göra. Men vi provade och det blev väldigt lyckat! Mumms vad gott de vart! Jag orkade inte äta upp allt så Rocky fick smaka, men konstigt nog så tyckte inte han att det var lika gott som vi, för han lämnade en massa mat kvar :s
Efter det så skulle vi sätta upp en hylla i köket som vi hade satt upp förut en gång. Men det satt inte så bra så vi skulle göra om det. Det är en sån där IKEA hylla som man inte ser hur den sitter fast lixom, ja ni fattar väl?
När vi satte upp den sisst så fick vi ju borra om alla hålen flera gånger för att det vart fel. Och dom här CPväggarna på håsta som man måste borra och plugga för varenda liten grej man sätter upp...
Ja i alla fall så provade vi med att sätta in nya, mindre plugg i dom gamla pluggen som redan satt där. Gick hur bra som helst och vi skruvade upp hyllan, ställde dit grejerna och sopade upp skräpet. Då rasade hela hyllan så vi fick sopa upp allt som gick trasigt och börja om. Då borrade vi helt nya hål, satte i nya plugg och sruvade dit festena. Men när jag skruvade in den sissta skruven så fastnade den inte riktigt så jag skruvade ut den igen. Men då hade ju skruven gått av, så halva den satt kvar i väggen! Då fick vi efter mycket om och men försöka borra nytt precis ovanför det hålet, men det var inte det lättaste för borren krånglade och vi höll på hur länge som helst. Men sen, tillslut så lyckades vi. Så nu sitter hyllan där, och vi håller tummarna på att den sitter kvar ett tag också. Väggen blev inte så fin bakon hyllan. Är typ hundra hål där. Hehe! Ja tjejer kan!

Idag så klev jag upp i tid för att hinna åka och vaccinera mig igen. Blev lite stressigt för jag kom på att vi skulle ta med alla pantburkar och grejjer precis innan vi skulle åka och svåt att hitta parkering, men vi han i tid. Så när jag kommer in på MVC och säger att jag är där för att jag vill vaccinera mig, ja då ska vi inte vaccineras en gång till. Det räckte tydligen med bara en spruta. Tack och lov, men dom hade väl kunnat sagt det tidigare tycker jag.
Sen åkte vi och släppte Rocky så han fick springa av sig lite. Efter det stog vi på Rimi hur länge som helst och väntade på att få panta burkar, för det var nån framför som hade en säck med burkar med sig. Men det gick ju hur bra som helst att panta där ju! Vi som alltid har gruvat oss för att panta också gick det så smidigt! Vi pantade för 108 kr så då köpte vi korv, potatis, morötter och purjo. (Är lite knapert just nu.) Sen åkte vi hem och gjorde soppa på det! Blev gott det. Så nu har vi ätit det till lunch och middag idag =)

Mumms!


Var en sväng på A&H och köpte en gryta till pappa som han hade lagt undan, sen åkte vi till han med den. Han kunde inte hämta den själv idag för han är sjuk stackarn. Hoppas inte det är svininfluensan bara. Men för säkerhetsskull så stog vi bara vid dörrn, och pappa en bit in när vi lämnade grytan. Jag har ju iof fårr vaccin, men vill ju inte dra på mig nått annat, och Kristoffer är ju väldigt rädd för sånt där (som ni kanske redan vet) ;) Hehe
sötis!

Ne nu måste jag sluta! Tror inte jag har glömt nått... Hej svejs!

21

Ja då var man inne i vecka 21. Det är kul det här! När man får läsa om allt som händer med mig och bebisen varje söndag. Lite som en julkalender fast veckovis =) 
Jag vägde mig igår och jag tror jag har gått upp runt 5-6 kilo. Vet ju inte säkert vad jag vägde innan, men på ett ungefär. Jag är faktiskt inte särkillt hungrig nu för tiden. Jag trodde ju att jag skulle sitta och proppa i mig hela dagarna med mat, men det kanske kommer? Stog att  jag kunde få ökad aptit nu i vecka 21 för att jag  behöver få i mig 500 kcal mer. Ne, nu när jag äter så får jag knappt i mig nått. Blir mätt hur fort som helst. Tex så skulle vi äta korv med bröd här om dan. Jag åt en korv sen gick det inte mer. Annars så får jag ju lugnt i mig 3 st, ibland 4.

Också har jag märkt att på kvällarna när jag ska sova, om jag har armarna lite böjd, räcker med typ bara 90 grader, så domnar dom bort från armbågen ut till fingertopparna. Och då ligger jag inte på dom heller...Det har kommit nu det för nån vecka sen. Har det nått med graviditeten att göra eller är det bara jag som blivit lite mongo ändå? Är inge skönt iaf. Och det vägrar typ att gå över av att bara sträcka ut armen också, utan jag måste ställa mig upp så går det över på en gång. Mysko.

Igår kväll satt vi och pratade om förlossningar och grejjer med Grannen. Låter inte så trevligt. Men man läre väl haha. Ne men det går säkert bra. Kanske kommer gå riktigt bra bara för att jag har föreställt mig det värsta av det västa, och då kan det ju inte bli värre än så :P Och Malle skickade mig en hemsk blogg :P.
Ett inlägg handlade om när en tjej hade fött precis och skulle gå och duscha. Inne i duschen fanns det en pall som hon kunde sitt apå om det blev jobbigt att stå. Så hon satte sig där men flög upp fort för hon tyckte att hon satte sig på nått, men på pallen var det ingenting. Så satte hon sig igen och flög upp igen och kolla vad det var, men det var ingenting. Tillslut så kom hon på att det kanske var pullan hennes (som hon sa det), så hon kände efter och det var ju den hon hade satt sig på. Så hon hade fått en kopulla skrev hon. När jag läste det så skrattade och grät jag om vart annat kan jag lova. Hon skrev det  ju så roligt, men samtidigt tänkte jag på mig själv och då grät jag nästan, så Kristoffer fick krama om mig och säga att det kommer gå bra.

Tycker det är jobbigt att gråta när det är folk i närheten jag. Lite jobbigt det nu när man är så himmla känslig. Så när jag läste det där tex. Hade jag varit själv då så hade jag ju storgrina. Och när jag fick sluta jobbet så släppte jag inte ut allt. Eller när vi kollar på film, kan inte. Det får sitta där och bränna i halsen istället. Jag tro det är för att det känns så dummt att grina åt nått sånt lixom. Skulle jag mot förmodan grina när jag ser en film så skulle jag ju börja asgarva sen för att det skulle kännas så dummt. Jag skulle ju få tröst av Kristoffer så klart, det är ju inte det att jag inte kan gråta framför han. Utan det känns som att det är nått sånt, att det känns dumt bara. Men jag kanske ska passa på att släppa ut allt nu när jag är gravid och har nått att skylla på, så kanske jag lär mig till sen. Känns inge bra samtidigt att inte få gråta ut en svätt, är skönt att göra det ibland.

Igår ialla fall så spelade vi TP hela kvällen. Ett gamalt TP från 84 haha så det gick inte så bra. Men då kom vi på att mamma kanske hade ett nyare TP. Och det hade hon så då gick jag och hämtade det också bytte vi spel. Gick lite bättre då. Vi spelade i lag, så Kristoffer och jag var ett lag och Michaela och Björn var ett. Och vi vann efter mycket om och men! =) Sen vid 1 ungefär så åkte dom vidare på fest och jag stannade hemma och gjorde varmamackor och kollade på tv tills jag somnade. Tur var väl det för Kristoffer kom inramlandes 20 i 6 imorse, och det hade jag aldrig orkat med :P Så nu ligger han och sover, och jag tänkte äta frukost. Mmmmm rostade mackor med ost och ett glas oboy (som jag måste ha varje morgon nu för tiden). Sen kanske vi ska hem till mamma och äta hemmagjorda köttbullar och mos!

Just det ja! Mamma har scannat in bilderna från ultraljudet så här kommer några:








Början på helgen

Igår klev jag upp halv 7 för att skjutsa mamma på jobbet. Åkte hem och la mig en stund sen. Sen åkte vi till Malle och Isabelle. Fick negerbollar (in Sweden we call it Winerbreds haha) som var mummsiga. Tänkte baka egna nyss, men efter att jag hade hällt i smör och socker och skulle ta havregryn så såg jag att dom hade gått ut i april! Man kanske ska ta och kolla igenom all mat man har...
Sen på eftermiddagen så kom Malle och Isabelle till oss och spelade M.I.G. Sen somnade jag i soffan som vanligt :P Men Kristoffer väckte mig och då åkte vi ut till slingan på öster och strövade medan Rocky fick springa löst.



Idag åkte vi på systemet först och sen till en fotbollsplan bakon Moskolan så Rocky fick springa av sig. Väldans kallt var det och blöt om fötterna vart man. Sen har jag städat och vi har gjort vårrulle och nyss så kollade vi på alla bilderna i Kristoffers mobil och hittade massa stygga kort från i somras. Gud vad skönt med sommar!

I somras åt vi mjukglass på möljen, och Rocky var lagomt sugen :P


Jag gör mig alltid bra på kort =)


Nu väntar vi på att Michaela (Grannen) och Björn ska komma så ska vi spela spel, dricka öl och äta popcorn. Sånt man får göra nu för tiden istället för att hänga på krogen. Väldans skönt det å! =)


Mage 20+4

Kristoffer har knäppt en massa kort på mig nu på morgonkvissten. Så då måste jag ju lägga upp en så ni får se min mage.


20+0!

Nu är det dax att börja skriva upp allt som händer och vad man gör. Kanske är kul för någon annan att läsa också förhoppningsvis. Men jag skriver mest för min egna skull. Är kul att gå tillbaka och läsa sen.

Det var ju ett tag sen jag skrev som vanligt. Men idag går jag in i vecka 20. Kan ju kanske säga det också, fall det är någon som inte har förstått det redan, att det är en är en liten bebis i min mage, som idag blir 20 veckor =)

Tänkte försöka ta det från början, det jag kommer ihåg så får man väl fylla på eftersom sen. Blir ju som sagt kul att gå tillbaka och läsa sen igen.

Ja, om jag inte minns det fel så var det den 20 juli som vi gjorde graviditetstestet.
Då var jag några dagar sen och det brukar jag aldrig vara. Har alltid varit exakt på dagen som jag fick min mens. Brukar få mensvärk efter att jag precis fått mensen, men den här gången hade jag "mensvärk" flera dagar innan, och ont i boobsen och så. Och Kristoffer hade läst på internet att det kunde kännas så när man var gravid. Så då åkte vi på apoteket direkt när jag kom hem från jobbet och köpte en clear blue. Åkte hem och gjorde testet. Det vart ett tydligt blått plus! 
Blev inte precis som vi hade tänkt oss att vi skulle hoppa upp och ner och skrattat typ. Blev mer: Jaha, vad händer nu då? Vad kul men vad gör vi nu? är det hundra % säkert så man kan berätta eller måste vi vänta till ultraljudet så man inte har innbillat sig?
Så då ringde jag till MVC och fick en tid där för att prata om kost och sånt och frågade hur säkert testet var och så. Men hon kunde ju inte säga så mycket. Sen blev vi så uppspelta och ville berätta för hela världen, men tänkte ändå att man kanske ska höra med nån "expert" innan och se vad den tycker. Så då åkte vi raskt till Malle och berättade =)

Dagen efter så berättade vi för mamma, pappa och Kristoffers mamma.
Var lite jobbigt att berätta när man inte visste hur dom skulle reagera, men det gick bra.
Ringde mamma och sa att hon fick komma förbi på fika, och då blev hon tydligen fundersam, för vi bjuder visst inte på fika så ofta. (Får nog börja göra det) Så direkt när hon kom så frågade hon vad det var nu för någonting. Så då fick jag ju berätta det på en gång, och hon blev ju jätte glad.
Sen skulle jag berätta för pappa. Trodde inte att det skulle bli riktigt samma reaktion där. Tänkte mer att det skulle bli typ: Men har ni verkligen råd med att skaffa barn nu och bla bla bla. Så jag tog det direkt på telefonen och han var ute och körde bil. Då blev han alldeles tyst och när han försökte prata så hörde jag att han hade gråten i halsen. Han blev jätte glad och frågade varför jag tog det på telefon, också måsta han stanna med bilen. USCH! Då fick jag ångest för att jag sa det då och inte bjöd hem han först! Men han fick komma och fika han med efter det. Men har fortfarande ångest när jag tänker på det...
Sen skulle Kristoffer berätta för sin mamma. Han ringde och sa det och då sa hon: Nej! Säg inte det? hehe Men sen blev hon glad =)

Efter det började ryktena spridas fort och vi berättade för våra kompisar. Kanske var lite dummt att berätta det så tidigt fick vi reda på sen. För då när vi berättade det så visste inte vi så mycket. Men läste ju sen att de flesta brukar vänta till efter vecka 12 för då är risken inte lika stor för missfall....Men det är väl knappast det första man tänker på när man ser ett plus på stickan! Och nu spelar det ju ingen roll för vår lilla bebis mår fin fint där inne fortfarande. Sen hade nog dom flesta förstått att det var något på g också när inte jag var ute och drack öl varje helg och inte rökte och snusade...eller hur? ;)

Just det ja. Direkt när vi visste hur det låg till så slutade jag att röka, och åkte och köpte Onico snus. Men den snusen var ju inte speciellt god. Den var torr och knölig. Kändes som att man la in lite torr jord under läppen. Nä fy så då slutade jag helt efter en-två dar, och sen dess har jag inte snusat eller rökt! Gick riktigt bra att sluta. Kan nog ha lite med anledningen till det också. Nu gäller det bara att man inte börjar ingen efteråt! Är inte lika försjust i kaffe heller längre. Tar en kopp på morgonen för att vakna till, sen om man åker och fikar hos nån. 

Jag mår bra för övrigt. Har inte mått dåligt alls. Inte kräkts en ända gång. Hade ont i boobsen och lite i magen där i början. Sen har jag ju dock varlit väldans trött! Fram till vecka 12 var det ju omöjligt att hålla sig vaken. Somnade typ när jag kom hem från jobbet. Men så klev jag ju upp kl 5 också. Det var några veckor som jag inte jobbade som det gick lite bättre, men jag tror jag tog mig en tupplur på dagarna då också. Sen blev det lite bättre ett tag. Men nu har det kommit igång igen...var ett tag sen jag såg klart en hel film. Jag känner mig så tråkig när jag somnar vid 7-8 tiden på en fredágskväll. Kristoffer brukar få sitta och kolla på 3-4 filmer medans jag ligger bredvid och sover, stackarn! Kan inte vara någon höjdare att försöka mysa med mig på helgerna. En fredag hade Kristoffer förfest här. Jag satt ju med och försökte vara social men till slut gick det inte längre. Jag fick gå och lägga mig i sängen och sova en stund till jag skulle skjutsa ner dom på stan. Vilket jag gärna gör för då känns det som att jag har gjort nånting i alla fall. Så när dom går ut så är jag med på förfest, skjutsar ner, åker hem och somnar i soffan, sen kliver jag upp och hämtar =) Tänkte på det också, att det kanske inte är så kul att jag alltid är med på förfesterna, men då får dom allt säga till så stannar jag hemma. =)

Förta gången jag var på MVC, så gick jag dit själv. Gick fel också först. Haha gick in på BVC och frågade om jag hade kommit rätt. Dom bara kollade skummt på mig och sa att jag skulle till MVC. När jag till slut hittade rätt så fick jag väga mig och lite så. Fick råd om kost och motion och sånt. Det tog bara 20 min. Hon frågade lite om vad jag jobbar med och om alkohol, rökning och snusning och sånt. Måste bara fråga, Ska man ta av sig skorna eller sätta på sig sån där blåa plast saker när man kommer dit? För det har inte jag gjort, och dom har inte sagt nått, men jag har sett skyllten och att vissa andra gör det. Men nej, jag orkar inte...

Sen fick Kristoffer och jag komma dit den 28/8 på inskrivning. Hon frågade Kristoffer en massa och jag fick ta blodprov och grejjer. Haha när dom tog blodprovet på mig så var Kristoffer med, och fy vad han blev nervös. Han tål inte nålar och blod, så när dom stack in nålen i mig så blev han aldeles svettig haha. Sötis! Undra hur det ska gå på förlossningen då då? Ne då, det kommer nog gå bra =) 

Sen har vi bara räknat veckorna till ultaljudet. Och förra tisdagen (27/10) så var det dags. Jag har inte berättat på jobbet än heller så jag hoppas dom inte läser det här! haha ingen fara tror jag! Men så då fick jag säga att jag bara skulle vara ledig en stund mitt på dan. Å vad roligt det var där! Det var så kul att få se lilla bebisen på riktigt. Man hade ju varit lite orolig att man bara hade innbillat sig, men där var den allt! Hon som gjorde ultraljudet ville ha en bild uppifrån på bebisens huvud så att hon kunde räkna ut hur många veckor det hade gått, men den lilla bråkstaken ville aldrig lägga sig så. Vilket var väldigt bra för då fick vi ligga och kika extra länge! Jag fick prova gå på toa också så att den kanske vände på sig, men det vart inge bättre. Men till slut så fick hon sin bild. Då hade det gått mer än en halvtimme, så dom efter fick vänta. Hon frågade hur många veckor vi trodde att det var, och då sa vi 18+3. Och då sa hon att det var 18+2, så vi hade fel på en dag bara! =) Så beräknat datum för födsel är den 28 Mars 2010. Samma dag åkte vi till Kristoffers mamma och visade bilderna och då grinade hon när hon såg dom. =) Har försökt få mamma att scanna in bilderna också men hon har inte haft tid än, men jag lägger upp dom sen när det är klart. Kristoffer tog kort på en bild med kamerna och la in, och den ser ut så här:



Veckan före ultraljudet så gick jag och vaccinerade mig. Var väldans svårt att bestämma om jag skulle eller inte, men till slut så gjorde jag det för dom sa att vaccinet inte kunde nå fostret utan att den bara kunde få antikroppar eller vad det heter och det var bra om den fick det. Gjorde inte ont att ta den, men efteråt gjorde det ont i armen när jag kom åt och när jag lyfte den.

Vi har fått ett skötbord av pappa som man kan fälla upp mot väggen. Hur bra som helst eftersom att vi har sånt litet badrum. Och i tordags så var vi och snurrade på stan och väntade på att få komma och hälsa på Grannen så då åkte vi in på Lekstugan och kollade barnvagnar. Och självklart så var det rea på den bästa och finaste vi hittade. Men kändes lite tidigt att köpa en nu redan men då kunde dom förvara den tills det var dags. Så på fredagen så fick vi pengar av mammsen och pappsen så vi kunde åka och köpa den =) Världens bästa föräldrar! Tack så mycket! Och på eftermiddagen så pratade jag med pappa och han tyckte att vi borde ringa och reservera en vagn så att dom inte han sälja alla för det fanns bara tre stycken kvar. Och tur var väl att vi gjorde det för det fanns bara en kvar när vi ringde! Det hade jag aldrig trott. Så nu har vi köpt en fin barnvagn också =) Så här ser den ut:

Brio Kombi barnvagn - Kampanj 4 färger. Spara 1700 kr BrownChocolate

Fredag den 23/10 (v.17) när vi satt här hemma och åt tacos med Grannen och Björn så kännde jag första riktiga sparken. Innan så hade man ju funderat på om det var sparkar man kännde, men nu var jag helt säker på att det var det. Vad skulle det annars ha varit? Men jag vågade inte säga nått ändå, så jag satt där och flina för mig själv hehe. Sen dess har jag kännt nån spark varje dag, mest på kvällen. Kristoffer kännde en spark här om dagen tror jag =)

Ja nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer. Kanske räcker nu för idag. Så ska jag försöka uppdatera så ofta som möjligt hädanefter. Kanske inte är nån som orkar läsa ända hit äns så mycket som jag skrev idag :P 
Förästen så har vi knäppt kort varje söndag och idag är det dags igen. Magen växer och växer, men just nu ser det bara ut som att jag har ätit för mycket godis :P Längtar tills det blir en riktig bebismage! Läre på stan och köpa mammabyxor nån dag också, när jag har pengar. Kanske Malle har lust att följa med som smakråd?

Nä nu räcker det! kommer nog på nått mer sen. Hej svejs!


RSS 2.0