Härligt!!

Igår gick bilen igenom besiktningen! Härligt! Fattas bara en service på den nu då så är den hur bäst som helst i världen! Om jag ska klaga på nått så är det att rutorna fryser på insidan också, men det är ju kylans fel ;p
Dan innan så bytte vi ju lampan som var trasig, och när jag körde in bilen på besiktningen så sa killen där att lampan på andra sidan hade gått sönder nu istället, hehe! Så idag köpte vi ny sån och glykol.

Imorse blev jag less på min lugg så jag klöpp av an! Det var nog det dummaste, för det vart inte bra haha!
Får hoppas den växer ut fort igen.

Ja och nyår är det snart också. Alla har som vanligt nått skoj att göra förutom vi. Har frågat typ alla också om dom vill hitta på nått, men det vill ingen...trisst. Vi måste ju vara lagomt roliga :P
Men ja, det ordnar sig väl säkert...Vi får hoppas på att potatisgratängen bli lyckad iår iaf.

Tutteluttan!


Vecka 27

Nu inne i vecka 27. Kändes lite sorgligt när jag läste att det "bara" är 13 veckor kvar. Det är ju så mysigt med min fina mage =) Men visst längtar man efter att få se och hålla den lille också! Lite jobbigt är det dock när jag ska kliva ur sängen eller soffan. Och när jag böjer mig ner för att ta på mig skorna eller göra något annat.
Tänkte på det inatt också, att jag får ont i höften typ, som jag legat på hela natten. Men det kanske inte beror på bebisen? Annars så har jag inte lagt märke till något annat. Jag trodde att  jag skulle få massa finnar också, men det var bara lite i början. Nu har jag inga alls, peppar peppar ta i trä! Lite skabbigare hud har jag väl fått, men ingen stor skillnad tycker jag...
Och inga bristningar på magen ännu tack och lov. Kommer väl säkert. Men jag pratade med en tjej som sa att man ska smörja in magen med något fett, typ vaselin, jätte ofta, så kanske inte huden brister så...Jag tror jag läste någonstans att det inte funkade så, men det är ju värt ett försök. Om inte annat så blir ju magen och mina händer mjuka och lena! Och snälla, skriv inget så jag tappar mina förhoppningar på en icke randig mage! =)

Hehe ner värsta bauta ut framifrån :P


Det vart inge tacos hon Kristoffers mamma igår iaf. Vi tog det idag istället. Igår så var vi till Malle och Isabelle en sväng, och sen kom Krille och Linus hit och spelade M.I.G. Och JAG vann en gång! =)
Idag har Joel och Alex bytt bromsslangen, och Kristoffer och jag bytte en lampa. Så imorgon blir det ombesiktning...Hua! Hoppas tamefan att det går bra. Annars vet jag då inte vad jag ska ta mig till!

Julhelgen

Dan före jul var det fullt upp hela dan. Åkte först till Söderrå och hjälpte till med att göra mer julmat. Sen hem och spela M.I.G med Linus och grilljerade julskinkan. Efter att han hade åkt hem så blev det till att städa och pynta medans Kristoffer gjorde världens godaste köttbullar och Jansson! Sen kom mamma hit och lockade mitt hår och jag plattade hennes.

På julafton så åkte vi till Söderrå där pappa och bröderna var. Spelade lite M.I.G, Käkade massa mat, öppnade paket sen drog jag och Kristoffer vidare till hans mamma. Där kikade vi lite på Kalle och öppnade mer julklappar. Sen viade till mamma. Där fick vi godis och paket också spelade vi Wii som mamma hade köpt till sig själv i julklapp :P Senare på kvällen åkte Kristoffer, jag och Alex till Joel och Linda. Kristoffer, Linda och Joel drack lite öl och Whiskey sedan åkte vi lite på stan och kikade på fyllefolket.
I år hade vi bestämmt att vi inte skulle byta några julklappar så det vart inte så mycket i år. Jag fick en julost, osthyvel och pengar av pappa och en mixerstav och pengar till en vinterjacka av mamma. =)

I går hämtade vi Alex i Söderrå och gick hem till mamma och åt julbord. Mycket mummsigt! Spelade lite till Wii medan vi väntade på maten och eftermaten så fikade vi. Kristoffer och jag åkte en sväng på stan och senare på kvällen kom Krille förbi en stund.

Nyss så sparkade bebisen jätte hårt, och många gånger! =) Är så skönt att få känna sparkarna riktigt väl lite då och då. Satt och läste bebisboken nyss och fick lära mig att naveln ramlar av efter några dagar..hehe det var nått jag inte visste innan.

Ska gå ut i skitvädret sen och åka till Krisoffers mamma och äta tacos. Sen vår vi se vad som händer.

Ha en god fortsättning!


Julgodis

I dag gick jag till mamma och gjorde lite knäck, kola och chokladrussin. Vart inte så mycket, men det räcker nog gott och väl, för man läre väl proppa i sig massa julmat också! :)
Sen har vi handlat julmat hit hem. Just nu håller Joel och Alex på att laga våran bil så nu är vi fast här hemma. Har nyss gjort apelsiner med nejlikor, så nu luktar den julstämning här! =)
Vet inte vad vi ska hitta på att göra. Hoppas att bilen är klar snart så vi får ta oss en till svängom idag.

                        

Julmat

I fredags var vi hos Malle och spelade lite spel. Sen skulle vi hjälpa henne att starta bilen och samtidigt ringde Pernilla och ville också ha hjälp med att starta bilen. Så då fick vi åka till Söderrå och hämta en startgrejj, sen tillbaka och starta bilarna deras =) Åkte sen och handlade köttbullar, prinskorv, sill, ägg och potatis och tjyvstartade julen lite granna. Medan jag lagade maten så fick Kristoffer åka till Maxi och starta Pernillas bil igen. Senare på kvällen så åkte vi hem till henne där det var lite fest.

I morse klev Kristoffer och jag upp tidigt för att åka till Söderrå och hjälpa till att göra lite julmat med pappa och bröderna. Inte alls kul att köra bil då för de hade inte plogat riktigt och snöa gjorde det så man inte såg nått. Bara på vägen från Håsta och Söderrå var det fyra st som hade kört i diket. Skulle igentligen kört ner Johnny och Alex på stan men jag kände inte för att köra mer så dom fick ta bussen. Och tur var väl det! För dom sa att det var kö från kyrkan och ner till Statoil-rondellen åt båda hållen. Iaf så grilljerade vi två julskinkor, gjorde sill och Lanto Latiko (en finsk matgej med kålrot). Kristoffer och jag åkte sen och köpte sista julklappen, så nu är jag klar med sånt! Äntligen! Sen hem. Ut igen och hjälpa mamma att bära in matkassar också passade vi på att fika innan vi åkte tillbaka till Söderrå och åt Julkorv med potatis och rödkål. Mumms!
Nu har jag skottat och kikat på Färjan Special. Ska bara ta det lugnt resten av kvällen.

Så här fint blev det efter att jag hade skottat. Synd att ljusen i buskarna har dränkts i snön...
Spöket på bilden är våran katt Molly. Nån som vill bli hennes nya ägare förästen?


Förästen så gick soffjäveln sönder idag!! Orka att en soffa som vi inte ens haft i ett år och kostade 11000 går sönder! Ska laga nu och hålla tummarna på att det håller. Jävla skit grejjer!

Magen vecka 26+0


Var ute en sväng och knäppte lite kort i lördags. Tog en bild på våran iskalla bil nere vid hamnen...

Snöigt!

Jag kollade faktiskt på yr.no igår, som ska vara så pålitliga. Men där stog det att det skulle vara fint väder med sol idag och framöver, inte snöstorm? Jag har ju velat att det ska snöa, men jag måste faktiskt erkänna att det räcker nu! Orkar inte skotta varje dag. Det kan väl sluta att snöa nu så man kan gå ut och skotta en gång, sen kan man bara njuta av snön? Har ju snöat i flera dagar i rad nu...Ska ta kort på våran uteplats sen. Våran julbelysning är drängt i snö och syns inte längre hehe!

En fråga till på en gång. Om nån skriver en komentar i min blogg med en fråga tillexempel, ska jag svara på det då i min egna blogg, eller ska jag gå in på den andras blogg och svara där? Går den som skrivit först in och kollar fall jag har svarat då över huvudtaget? Fick lite bekymmer nu i morse när jag såg att jag hade fått en sån lång komentar på mitt sista inlägg och jag kände för att svara på det =)

MVC v25

Oj vad härligt! Äntligen är snön här! Väldans tjusigt ute nu! (Fast det är snöstorm som har varit i 3 dar =P)
Igår på morgonen så gick Rocky och jag ut och skottade gången på baksidan. Vi vill fortsätta att gå den vägen för det känns lite mer som sitt egna då och inte som en lägenhet som när man går genom trapphuset.
Sen gick jag ut och skottade runt bilen och sopade av den. Gick sen och duschade och gjorde mig i ording för sen åkte jag till Forsaträ och åt jultallrik. Sen när jag kom hem så åkte vi en sväng med Rocky så han fick springa av sig lite och när vi kom hem igen så fick vi skotta igen.

Linus kom hit med ett nytt M.I.G som vi spelade ett tag. Det var riktigt kul när det var nytt, för man lessnar lite när man har kört samma frågor om och om igen annars. Sen åkte han hem och vi lagade mat.
Mamma och lillebror kom hit en svägn och fikade efter det. Och Linus kom tillbaka och spelade mer M.I.G med oss på kvällen.

Idag har vi varit på MVC. Är ju i vecka 25 nu så då var det dags =) Fick först sticka fingret och sen väga mig. Herre jisses! 9 kg! Har nog blivit lite för mycket kakätandes nu när man har en massa hembakat hemma i frysen. Är nog dags att börja med de dagliga promenaderna, vilket hon på MVC förtydligade lite extra när hon sa det hehe. Sen mätte hon magen och vi fick lyssna på bebisens hjärta. Tyvärr är jag ju så glöms så jag inte kommer ihåg mått eller hjärtslag trotts att det bara var 4 timmar sen vi var där. Men jag ska kolla upp det nästa gång om jag kommer ihåg, så kan jag skriva det då. Allt såg bra ut iaf. Behövde inga järnpiller. Känns skönt. Men kanske kommer det också. Fick med mig lappen på lite värden iaf: Hb:127, Blt:129/77, Glukos: 5,0, Vikt: +9.

Vi pratade lite om amning också. Är väldigt nervös för det jag, att det inte ska gå bra.
Också funderar jag lite på vad man gör om man är bland  folk och bebisen blir hungrig. Inte  har jag lust att slänga upp tutten mitt framför folk. Då vill jag gärna gå och sätta mig själv någonstans i fred och ta det lugnt. Men sånt ordnar sig säkert sen. Man får väl hoppas att folk har förståelse för det och inte börjar på med: Men det är väl inget att skämmas för kom och sätt dig här...Nej tack!
När hon sa att boobisarna kommer bli mycket större sen och att jag kommer behöva köpa en typ 2 storlekar större BH, så sken Kristoffer upp haha! Men jag tror nog inte att han är lika sugen då när det mjölkas för fullt.

Vi skrev upp oss på föräldrakurs för dom som ska få barn i Mars. Första gången vi ska dit är den 14 januari och nästa gång vi ska på MVC är den 8 januari. Men det känns lite som att hon på mvc är lite oengagerad. Inte för att jag vet hur det brukar vara. Men känns som att mötena går så fort och att hon inte riktigt förklarar och berättar allt hon ska. Jag vet inte? men jag vet inte vad som saknas heller precis. Och jag får lixom inga papper, eller böcker eller så. Men det kanske man inte ska få? Idag fick jag en liten bok om amning, också sa hon att jag skulle läsa den. Sen då? Kanske går igenom mer framöver förstås. Ah, det blir nog bra!

Annars är allt bara bra. Har lite ont i ryggen fortfarande sen jag skottade igår bara. Bebisen bökar på och det är fortfarande lika mysigt! Jag sover rätt bra på nätterna, men måste upp en gång runt 4 tiden och kissa, och om jag sträcker på mig så vill alltid vaden få sendrag, men då är jag snabb och böjer foten åt andra hållet så det går över. Men det är inge trevligt när man inte hinner det, uscha!

Ne nu ska vi åka till Grannen och dricka kaffe! Ha det!


Julklappsshoping

Nu har jag färgat mitt hår. Det blev typ svart. Inte så jätte nöjd, men jag blir väl när jag har vant mig. Idag funkade det rätt bra :P

Igår gick jag och Malle på stan och letade julklappar. Men jag tror jag handlade mer åt mig själv än vad jag handlade julklappar. Men jag behöver ju nya kläder eftersom att jag växer helatiden. =D
Har köpt julklapp till Kristoffer, så nu har jag mamma och pappa kvar.
Efter att vi gått i några timmar så var det dags för en macka på Jambo. Mycket skönt var det att få sätta sig och gott var det. Synd bara att vi måsta gå så fort vi hade äte upp för min parkeringsbiljett hade ju självklart gått ut.
Sen åkte vi på Elgiganten för Malle skulle köpa en tv. Och han som stog i kassan försökte lura Malle och sa att hon inte kunde kopla in datorn i den hon tänkte köpa så hon skulle köpa en dyrare. Men då gick vi ut och ringde Tommie och frågade och sen kom Kristoffer och ifrågasatte han i kassan, och då blev han lite nervös och sa att det gick men att det blev dåligt! Fy å försöka lura flickor på pengar! Tur att vi har våra tekninska killar =)

Sen igår kväll så kom Linus och kikade på Idol här sen spelade vi TP i vanlig ordning.
Idag kom pappa hit och fikade, sen åkte vi med han på ByggMax och köpte golv. Tog en sväng förbi Söderrå också innan vi åkte hem och gjorde tacos och kikade film.
Nu snart kommer Grannen, Björn, Pernilla och Evin hit. Ingen aning vad vi ska göra. Blir väl till å dricka kaffe och surra =)

Hej hopp!

Luppa luppa! Kanelpuppa!

I söndags gick jag över till mamma och bakade kakor. Mitt i baket så åkte jag och Kristoffer och handlade grejer till tacopaj som vi bjöd mamma och lillebror på. Sen fortsatte vi att baka. Tog nästan hela dan. Men kakorna blev goda! Råkade misslyckas med en sorts kaka som flöt ut över hela plåten, men dom blev god ändå =)

Idag kom Malle och Isabelle på besök. Dom fick smaka kakorna, också satt vi och örsade. Isabelle var ju rolig när hon petade på Rocky och han slickade på hennes hand för det tyckte hon var så roligt, så hon gjorde det om och om igen och lika kul var det varje gång hehe! Och kramisar fick man idag också av gotösen.

Har lagat sprickan på bordet. Blev ju jätte bra. Man ser inte att det är nån spricka om man inte kollar jätte noga. Också har vi oljat in köksbordet och rumsbordet. Men det var kanske inte så bra för nu luktar det typ lacknafta överallt, och då blir vi lite oroliga att det inte är bra för bäsen så jag får andas i tröjan.

Igår gick jag in i vecka 24. Jag har faktist inte så mycket att skriva om det för jag har inte kännt av nån förändring. Inga roliga humörsvägningar heller vad jag vet om. Skulle vara då kanske när Rocky drog omkull mig i leran och jag fick gå in och byta kläder innan jag gick upp till mamma. Då var jag inge glad. Fy vad arg jag var, nästan så jag grina! Jag som hade mina fina mammabyxor och en fin tröja när jag gick, så fick jag gå in och byta till mysbyxor och en tjocktröja. Ne då var jag inte särskillt glad.
Men det kanske kommer lite utbrott sen?
Idag blev jag dock väldigt glad när dom ringde från försäkringskassan och sa att jag får en utbetalning den 23 december. Vet inte hur mycket, men det räcker förhoppningsvis till räkningar =)

Dagens fundering: Om jag var ett trosskydd. Undra vilken fisk jag skulle lukta som då? (Klarry 2)


Trisslotter

Igår kväll kom Tommie på besök, sen gick pojkarna ut på Bockarna
och jag satt hemma och sydde på min julduk =)

Imorse åkte jag på stan med pappa och handlade färg och annat så jag kan måla mitt skåp som jag snickrade ihop på jobbet. Sen hälsade vi på farfar en stund. När jag kom hem sen så var det bara till att åka igen för då skulle mamma och jag åka på Maxi och handla ingredienser till vårat kakbak imorgon. Men först måsta vi åka på systemet och handla åt bror min som inte han in till stan innan de stängde.
Åkte sen hem och åt pizza och kikade på Stand by me. Har vart på OK och skrapat trisslotter nu, gick in och byte 3 ggr för vi fick vinnst, men sen tog det slut. Hade ju vart trevligt att få en slant nu förstås annars. Men men, så är det.

Här kommer bilden på mina kläder. Kanske inte var så bra bild på själva kläderna, men fint kort med Rocky =D Magen ser så stor ut nu med dom här byxorna eftersom att det blir ett extra lager lixom. Men det är så mysigt! Nu syns det att det är bebismage iaf och inte att man bara har äte upp sig. Känns inte som att magen kan växa mer nu, kan inte föreställa mig hur stor jag kommer bli. Är redan lite jobbigt att böja sig ner, speciellt när jag är mätt hehe.

Nu ska jag sy lite till på min duk, medan Kristoffer spelar tvspel. Sen ska vi åka till Grannen!
Hej hopp!


Mammabyxor

I onsdags gick jag ner på stan för att mamma och jag skulle leta efter mammabyxor till mig. Men vi fick höra på Lindex att det inte fanns nå mammakläder alls i Hudik. Det närmaste var i Sundsvall. Så igår åkte Kristoffer och jag dit och shopade. Hittade ett par byxor på engång med hög mudd på. Hur skönt som helst! =) Men dom är lite för stora, det är lite synd. Men storleken under var för litet istället. Men man ska ju ha nått att växa i också tänkte jag då. Också kanske dom blir bra när man tvättat dom.
Hittade en tröja också, och Kristoffer köpte ett sånt där gummiband som man tränar med. Jag hade ju velat gå och titta och handla en massa, men Kristoffer var lite less så då åkte vi hem istället. Är ändå inte så kul att gå omkring med nån som tycker det är tråkigt. Så jag tänkte ta en sväng om på stan här i stället nån dag.

Idag åkte vi på Jysk för att byta vårat nya rummsbord som har spruckit. (Ovanligt när man handlar nått på Jysk...inte!) Men dom sa att vi fick halva priset tillbaka om vi lagade det, och det skulle inte vara så svårt så då ska vi göra det. Vi fick ju byta det också om vi ville, men sweet att få lite mer pengar också kan det ju bli samma sak med nästa bord, så vi orkade inte hålla på och krångla. Och så mycket syns inte sprickan om man lagar. 

Ska ta kort på mina nya kläder, men vi måste ladda kameran först, så dom bilderna kommer sen.


RSS 2.0